Selecteer een pagina

REFERENTIES

waardevolle schouderklopjes

ÉÉRSTE INDRUK

Ook al wordt het vaak ontkend; mensen beoordelen mensen éérst op uiterlijk.

Onbewust en in een split second beoordelen we mensen, maken een profiel aan en hebben er een mening over. Dat gebeurt gewoon, of je dat wil of niet.

Het eerste wat gezien en beoordeeld wordt is het gezicht en de ogen in het bijzonder. Het geeft een eerste indruk over wat en wie je bent. Of je toegankelijk bent of niet. Vriendelijk of streng. Zachtaardig of hard, etc.

Ken je dat?

Dat je er met je éérste indruk niet bent en er volkomen naast kunt zitten herken je misschien ook wel. Een banaan waarover je flink kunt uitglijden.

Pas na verloop van tijd wordt de oppervlakkige eerste indruk aangescherpt en krijgt je mening over iemand zijn uiteindelijke vorm en inhoud. Pas dan zijn referenties waardevol.

Referenties kun je niet afdwingen. Die moet je verdienen

Niet afdwingen

In de loop van jaren heb ik vele spontane referenties mogen ontvangen en daar ben ik blij mee. Schouderklopjes voor goed gedrag zogezegd en een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. Ook in de politiek…

Trots

Bijna met een magenta blos op de wangen, maar met gepaste trots laat ik je hieronder de referentie van Ton Schijvenaars, Raadslid en fractievoorzitter van de Nieuwe Democraten in Roosendaal lezen.

   

Frans Hendrikx: creatief, praktisch en inspirerend!

Frans heb ik leren kennen als betrokken ondernemer bij gesprekken met mij als raadslid over de toekomst van de binnenstad van Roosendaal. Ik heb die gesprekken ervaren als inspirerend om de volgende redenen t.w.:

Inspirerend als ondernemer omdat Frans kennis van zaken heeft. Hij verdiept zich altijd terdege in de materie, heeft de feiten op een rij en weet helder te verwoorden wat zijn visie is. Hij durft te dromen en blijft met zijn voeten in de modder staan.

Inspirerend als inwoner omdat Frans echt het beste met de stad voor heeft. Hij kent Roosendaal en de Roosendalers van binnen en van buiten waarbij hij precies de kracht en ook de verbeterpunten ziet.

Inspirerend als fluisteraar omdat Frans altijd blijft observeren, nadenken en constant werken aan nog betere concepten en oplossingen. Hij blijft altijd denken hoe het leven nog beter en mooier kan waarbij hij zachtjes en doordringend blijft beïnvloeden.

Inspirerend als Frans omdat hij zo’n mens is die er gewoon is en doet wat nodig is. Hij is zo’n persoon die blijft vragen en heel lang wacht met het vormen van een zeer genuanceerde opvatting die vervolgens staan als een huis.

 

Frans en ik kennen elkaar nu ruim 7 jaar. Het bijzondere is dat Frans en ik elkaar al vele jaren eerder onbewust en onbekend sterk hebben beïnvloed. Zowel Frans en ik zijn altijd betrokken geweest bij innovatieve ontwikkelingen in de regio. Hij en ik hadden toen al een onbewuste band.

Ik raak elke dag opnieuw door Frans geïnspireerd en ben hem daar dankbaar voor.

Iedere ondernemer, iedere bestuurder en ieder mens kan door Frans worden gestimuleerd om creatiever en praktischer te worden. En dat begint met een plezierig en stimulerend gesprekje.

Ton Schijvenaars, 0653191392, schijvenaars@home.nl www.tonschijvenaars.nl
Roosendaal, 8 maart 2018

Je hebt nu een indruk van wie ik ben, wat ik gedaan heb, wat ik doe en waar ik voor sta.